TEMATIKA

Az oktatás központi témája a fogászati digitális tervezőszoftver (CAD) teljes körű elsajátítása. Ehhez a felhasználónak szükséges a tervezéshez kapcsolódó későbbi megvalósítási, gyártási folyamatokat (CAD), és a kapcsolódó szoftvereket is megismernie, annak érdekében, hogy a digitális terveket fizikailag is minél könnyebben elő lehessen állítani.

A tanfolyam basic, azaz teljesen kezdő szintet képvisel. A tematika is ez alapján a kezdeti üzembe helyezési procedúráktól kezdve a CAD/CAM rendszerek ismertetésével és egyszerű, alap tervezési funkciók elsajátításával indul, majd a későbbiekben bonyolódnak az esetek, az indikációk és lehetőségek, majd modulszerűen érkeznek az egyéb kapcsolódó szoftverek és készülékek alkalmazásának ismeretei.

A tanfolyam több mint 70%-ban gyakorlati oktatást jelent, korántsem elméleti előadások és jegyzetelések monoton sorát. A tervezés gyakorlati elsajátítása mellett sor kerül saját modellek, saját munkák különböző eljárásokkal történő elkészítésére is. A heti egy alkalom mellett rendszeresen biztosítunk gyakorlási lehetőséget is.

A teljes órarendet itt tudod letölteni

 


A 3shape fogászati szoftverei és az ehhez kapcsolódó modulok egyszerű, felhasználóbarát kezelése, fogtechnikusok által is fejlesztett munkamenete maximálisan alkalmassá teszi a rendszert kezelésének gyors elsajátítására a CAD/CAM technológia területén teljesen kezdő kollégák számára is.  A logikusan egymásra épülő munkafolyamatok a fogtechnikai laborban történő manuális munkavégzés pontos leképzését adják csak éppen virtuálisan.
A megvalósításokhoz a Roland DWX-51D marókészüléket, vagy éppen a BEGO Medical brémai frézközpontot hívjuk segítségül.
A 3shape TRIOS® 3 POD intraorális szájszkennerből érkező digitális lenyomatok adatait a modellépítő szoftver segítségével készítjük el virtuálisan, majd a BEGO Varseo S 3D nyomtatóval valósítjuk meg kézzelfogható fogászati modellé.


A tanfolyam során az egyes munkafázisok elsajátításával párhuzamosan több terv megvalósításra kerül, melyet a résztvevők, mint referencia munkát, megőrizhetnek.