ALAP TERVEZŐ KURZUS | TEMATIKA

1. Átfogó prezentáció a fogászati CAD/CAM rendszerekről. Fejlődésük, alkalmazási területük, indikációik bemutatása.

A digitális fogtechnikai munkavégzés kezdeti lépései. A 3D szkenner részei, működése, üzembe helyezése, kalibrálása, tervezőállomás installálása. A munkavégzés során használt programok, könyvtárak, adatok, fájlok elérési útvonalai, a program működése. Hogyan kezdünk el egy munkát? A munkalap kitöltése, a munkalapon lévő funkciók ismertetése. Egy szóló koronasapka szkennelése, tervezése.

2. Korona és hídváz készítése különböző anyagok, eltérő indikációk esetén. Különböző tervezési technikák illetve a szoftver funkcióinak megismerése. A tervezés lépései, a mintázás eszközei, beállítások kezelése.

3. Egyéb fix pótlások digitálisan: inlay, onlay, héj, tabletop, teleszkóp korona, hátlemezes híd pótlások, csapcsonk.

4. Kombinált munka tervezése (frézelt váll készítés, csúsztató beépítés), a fémlemez tervezés lépései.

5. Bevezetés a digitális implantációs protetikai munkavégzés fázisaiba. A státusz elemzése, a munkalap megfelelő és szakszerű kitöltése az implantátum gyártó, a felépítmények típusa, a kiválasztott anyag, az indikáció, a pótlástípus figyelembevételével.
A szkennelőfejek használata, a szkennelés munkafolyamata.
A tervezés lépései.

6. Implantátumokon elhorgonyzott pótlások készítése digitálisan. A korábbi anyag összefoglalása. Hibakutatás, kérdések és válaszok.

A megszerezhető tudáson kívül lehetőséget biztosítunk a képzés napjain kívül gyakorlásra, biztosítjuk a gyakorló modelleket illetve a kész gyakorló munkákat és nyomtatott modelleket.